May var den fattigste i landsbyen

En geit skulle forandre alt

Det er tidlig morgen på landsbygda i Mekongdeltaet i Vietnam. May (48) er på vei ut til jordene for å hente gress. Dette var ikke en normal hverdag for en tid tilbake.

Allerede fra en ung alder følte May seg både utenfor og annerledes. Fordi hun stammer, måtte hun droppe ut av skolen og ble isolert fra lokalsamfunnet.

Med to små barn bodde hun og mannen i et lite skur. Uten skolegang og fast inntekt var livet vanskelig og hver dag var en kamp for å overleve.

– Livssituasjonen vår på den tiden var svært fortvilende. Vi slet med å tjene penger for å brødfø familien vår og det gjorde meg utrolig trist, forteller Phong (ektemannen til May).

En geit forandret alt

May fikk en geit og opplæring i geitehold gjennom Misjonsalliansen. Hun har nå en stabil og trygg inntekt. Det har hjulpet familien til å komme ut av fattigdom.

Hvorfor geiter?

Geiter er robuste dyr og er derfor et godt valg i klimautsatte Mekong. Geitehold krever også lite kapital og avlstiden er kortere enn andre husdyr. Det gjør at bøndene kan selge produktene sine oftere.

– Jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg har fått. Jeg føler meg bedre og har ikke noe å bekymre meg for lenger, sier May.

På landsbygda i Vietnam bor det mange som May – familier som står i desperate situasjoner. Alt de ønsker er å gi barna en trygg og god oppvekst.

Vil du gi årets viktigste julegave?

Gi en geit – og løft familier ut av fattigdom!