Bea (5) lever blant de døde

Skolegang er hennes eneste vei ut av kirkegården.

Midt i storbyen Manila ligger en kirkegård. Et sted hvor de døde får hvile. Men når solen står opp, våkner kirkegården til live. Her bor de levende side om side med de døde. 

Livet på kirkegården er hardt både for unge og gamle. Når fremtidshåpet er borte og utryggheten stor, er det barna som rammes hardest. På dagen bruker de gravene som lekeplass, og når mørket senker seg, blir det livsfarlig her. 

Vanessa (22) er bekymret for datteren sin Bea. Uten utdannelse og fast inntekt er det umulig for familien å etablere seg utenfor kirkegården. 

«Jeg vil ikke at Bea skal tilbringe hele livet på kirkegården og ha familien sin her akkurat som oss. Jeg håper, ønsker og ber om at hun en dag kan leve et anstendig liv utenfor kirkegården.»

Vanessa, moren til Bea 

Lyspunktet til Vanessa er at Bea får gå på skole. Hver morgen følger hun datteren til skolen som ligger på kirkegården. Bea er første generasjon som får denne muligheten. 

På skolen får Bea og de andre barna et trygt sted for lek og læring. Skolegang er deres eneste vei ut av kirkegården. Slik får de mulighet til å skape et bedre liv. 

«Hvis du vil redusere fattigdommen her i lokalsamfunnet, starter vi med utdannelse. For hvis barna går på skole, har de en sjanse. Jeg tror at hvis de gjør mer og jobber hardt, vil de en dag forlate kirkegården.»

Joanna Marie, lærer på kirkegården

Du kan gi barn som Bea skolegang og en vei ut av kirkegården.